Positieve effecten massage

Bij welke klachten heeft massage positieve effecten?

Vermoeidheid
Door massagetherapie kun je vermoeidheidsklachten aanpakken. Shiatsu is bijvoorbeeld heel geschikt om emotionele blokkades los te maken. Je energie gaat weer stromen door massage van bepaalde banen en meridianen in je lichaam.

Daarnaast ga je …….

Dianet de Jong vertelt hoe massagetherapie haar meer energie geeft.

Stramme spieren
Massagetherapie maakt niet alleen de geest losser, maar ook de spieren. Soms zijn mensen…

Stress
Door spanning gaan we te hoog ademen en overmatig piekeren. Onder stress sturen we angst- en pijnsignalen naar onze hersenen. Die geven vervolgens, via hormonen, ons lichaam de opdracht om spieren paraat te houden en steeds alert te blijven.

Hierdoor verkrampen spieren en houden we te veel afvalstoffen vast in ons lichaam. Er ontstaan opstoppingen in het lijf. De cirkel is rond als we ons hierdoor moe en depressief voelen en daaraan toegeven.

Positieve effecten van  massagetherapie bij stress

Slaapstoornis
Als je niet meer goed kunt ontspannen, is het lastig om lekker in slaap te vallen. Gedachten malen te veel door je hoofd. Massagetherapie zorgt voor een algeheel gevoel van welbevinden en ontspanning, waardoor je weer rustiger ademhaalt en minder piekert.

Je kunt de slaap niet vatten…

Neuropathie
Chronische pijn aan handen, voeten en/of benen door zenuwbeschadiging, beperkt het leven drastisch. Dit kan het resultaat zijn van chemokuren,….

Het persoonlijke verhaal van Gepke vertelt wat dit voor haar betekent. En ook welke verlichting massagetherapie haar geeft.

Intimiteit
Het aanraken van je lichaam associeer je misschien alleen nog maar met behandelingen of pijn. Door ziekte en vermoeidheid verandert de intimiteit met je partner. Massage kan je helpen om je eigen lichaam weer te voelen. Je komt weer in contact met jezelf, dat is een belangrijke eerste stap.

Ontspanning Massage bij Kanker

Ervaringsverhaal van Goos