Massage bij kanker

Waarom massage bij kanker?
Massagetherapie verlicht de symptomen bij kanker. De bijwerkingen van behandelingen en medicijnen zijn iets beter te verdragen door zachte, ontspannende massage. Pijn, misselijkheid, slapeloosheid, stress en depressie komen veel voor tijdens deze ziekte. Massage geneest niet, maar is een aangename, aanvullende behandeling.

Massage bij kanker is een specifieke massagetherapie die symptomen van de ziekte kan verlichten.
Ook bijwerkingen van medicatie of behandelingen kunnen worden verminderd. Massage bij kanker werkt ontspannend en dat alleen al is van toegevoegde waarde.
Er is bovendien tijd en aandacht voor emoties die bij de ziekte kanker een rol spelen.
Door de diagnose kom je vaak in een mallemolen van medisch handelen terecht.

Ik bied altijd een luisterend oor en neem de tijd.
Lees meer over Massage bij kanker op de speciale webpagina. Of neem een kijkje op de website van het Netwerk Massage bij Kanker www.netwerkmassagebijkanker.nl
Centrum voor leven met en na kanker De Skulp Friesland www.deskulp.nl

Massage verlicht de late effecten, na behandelingen
Na een reeks behandelingen stap je uit die achtbaan. Maar het is niet “klaar”. Late effecten, zoals vermoeidheid of somberheid, slaan dan vaak toe. Prettige, zachte aanraking geeft pure ontspanning en laat je energie weer stromen. Het heft blokkades op waardoor je onderdrukte emoties kan toelaten.

Door ervaring en onderzoek weten we dat mensen met kanker zich prettiger voelen na massage. Het biedt ontspanning aan lichaam en geest en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter kunt slapen. Een moment om even niet te piekeren over het gezin of de toekomst, maar tijd voor jezelf.

Aandacht voor je emoties
Niets is meer zeker na de diagnose kanker. Je lichaam wordt het onderwerp van onderzoeken, medicatie en behandelingen. Alles staat in het teken van de fysieke bestrijding van kanker. De emotionele en sociale gevolgen krijgen over het algemeen weinig aandacht.

Toch ben je uit balans en is je leven totaal veranderd. Massage bij kanker helpt om even los te komen van het medische circus. Tijd voor positieve aandacht voor lichaam en geest.

Tijdens ons eerste gesprek overleggen we wat jouw wensen zijn. Ik neem ruim de tijd en je krijgt uitgebreide uitleg over de massage. Ontspanning en rust staan voorop, ik wil jou graag een prettige ervaring geven.

Speciale training voor massage bij kankerpatiënten
Het is niet vanzelfsprekend om mensen met kanker te masseren. Het vraagt speciale kennis en ervaring om op een veilige manier deze massage te kunnen geven. Verschillende types en stadia van kanker vragen om een zeer persoonlijk afgestemde massagebehandeling.

Ik heb de training massage bij kankerpatiënten gevolgd bij Instituut Massage bij Kanker. Hierdoor kan ik een goede intake afnemen en zorg ik voor verslaglegging en opvolging volgens protocol.
Tijdens de intake bespreken we uitgebreid je klachten, conditie, wensen en de leefregels en adviezen die artsen je geven. Ik houd rekening met het lymfe- en hygiëneprotocol en de bijwerkingen van de behandeling.
De massage is vaak korter dan mensen denken. Het mag alleen fijn en ontspannend zijn, daarom doen we dit heel zorgvuldig. Ik neem rustig de tijd voor jouw verhaal en de massagebehandeling.

Netwerk Massage bij Kanker
Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker. Massagetherapeuten van dit netwerk hebben de specialisatie-opleiding massage bij kanker gedaan en zijn ervaren in het masseren van mensen die leven met de ziekte kanker. Jaarlijks is er een verplichte bijscholing.

Deze massagetherapeuten zijn ook opgenomen in de Verwijsgids Kanker, OOKwijzer en Kanker.nl.

Verantwoorde massage
Verantwoorde, veilige massage bij kanker is mogelijk door de erkende specialisatie-opleiding. Ik kan symptomen en complicaties goed waarnemen. Door de juiste afstemming op jouw lichamelijke en geestelijke conditie, werkt de massage ontspannend en ondersteunend.

In ziekenhuizen wordt massage bij kanker steeds vaker ingezet. Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat mensen daar profijt van kunnen hebben. Massage geneest niet, maar ontspant lichaam en geest. Dat bevordert de kwaliteit van leven en geeft weer energie.