Op reis naar jezelf

– Cursus chakra tekenen & voetmassage –

Samen met mijn collega Philippien van der Velde ga ik in september starten met de cursus “Op reis naar jezelf”. In deze cursus gaan we in op ons eigen groei- en ontwikkelingsproces. Het wordt op een holistische manier benaderd.

Iedere les behandelen we een chakra. Elke les heeft zijn eigen thema. De onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: vertrouwen, gevoelens, verbondenheid, communicatie, intuïtie, verbeeldingskracht en bewustzijn.
Tijdens deze cursus leer je hoe je een volledige chakra voetmassage kunt geven. Je krijgt iedere les een massage en geeft een massage. Elke les maken van een chakra-tekening. We zetten de tekening op in de les en je maakt hem thuis in je eigen tempo af. Intuïtieve kleur-en tekenoefeningen zullen worden afgewisseld met lichaamswerk, dans, voeding, meditaties, visualisaties, dagboekopgaven.

Chakra voetmassage:
De chakra’s hebben net zoals organen, weefsels, skelet, spieren, zenuwen en klieren ook hun reflexpunten op de voeten. Door het masseren van de reflexpunten op de voeten worden de chakra’s geharmoniseerd.

Chakra tekenen:
Door je met een chakra te verbinden en dit chakra te tekenen, kun je de werking van het chakra versterken. Elke tekening wordt middels een geometrisch basispatroon, dat bij  het betreffende chakra hoort, opgezet. Daarna werk je het op je eigen manier verder uit.


Chakra’s:

Rondom ons lichaam bevindt zich een energieveld (de aura). Binnen dit veld bevinden zich 7 elementaire energiecentra, dit zijn de chakra’s. Het woord chakra komt van het Sanskriet en betekent: “wiel van licht”. Deze wielen zijn nooit in rust, maar voortdurend in beweging om kosmische energie op te nemen en deze door te geven.

De chakra’s lopen langs onze wervelkolom, van staartbotje tot onze kruin. Je kunt ze niet zien, maar wel voelen. De chakra’s vormen de verbindingen tussen de verschillende energieniveaus waarop de mens zich manifesteert: spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Ze spelen een belangrijke rol in de wijze waarop mensen hun levenskracht tot uitdrukking brengen.

       

vanuit 1 basistekening kun je alle kanten op

 

Overige gegevens

Doel:
bewustwording, in evenwicht komen

Voor wie?
Iedereen die zich wil verdiepen in zichzelf, therapeuten
(Je hoeft voor deze cursus geen teken- en/of massage ervaring te hebben.)

Kosten:
€ 500,– (het mag in termijnen).

Dit bedrag is inclusief syllabi, koffie/thee en biologische lunch. Graag kleurpotloden, liniaal en passer meenemen voor overig materiaal wordt gezorgd.

Duur:
8 zaterdagen  van 09.30 - 16.30 uur

Plaats:
Drachten en/of Bontebok

De cursus gaat door bij een minimum van 6 deelnemers, 12 deelnemers is maximaal.


Aanmeldingsformulier

» klik hier «

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra