Chakratekenen

In deze cursus gaan we in op ons eigen groei- en ontwikkelingsproces. Het wordt op een holistische manier benaderd.
De onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: vertrouwen, materieel welzijn, seksualiteit, wilskracht, invoelendheid, verbondenheid, communicatie, intuïtie, verbeeldingskracht en bewustzijn. We gaan in deze lessen dieper in op de werking en de verschillende invloedssferen van de afzonderlijke chakra's.
Naast de theorie over de chakra's doen we diverse oefeningen om specifieke energie van ieder gebied te kunnen ervaren en vrij te laten komen. Door bezig te zijn met deze oefeningen reguleren we de chakra-energie en ruimen de eventueel aanwezige blokkades op. Intuïtieve kleur-en tekenoefeningen zullen worden afgewisseld met lichaamswerk, meditaties, visualisaties, dagboekopgaven en het maken van een chakra-tekening. Doordat we een duidelijk beeld krijgen hoe de werking van onze chakra’s is, kunnen we die eventueel zuiveren of reguleren. De tekeningen worden klassikaal of in kleine subgroepen besproken.

Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij in de tussenliggende periode wat tijd vrij maakt om huiswerk te maken en opdrachten uit te werken. Iedere les wordt ondersteund met een syllabus, waarin het betreffende thema overzichtelijk wordt behandeld.
Het is aan te raden om eerst de basiscursus voor volwassenen te volgen. Hierin worden teken- en kleurtechnieken geleerd, die ook nodig zijn voor deze cursus.

 

Overige gegevens


Cursusduur
9 weken - 2,5 uur per lesdag.


Kosten
De kosten van deze cursus bedragen € 1.250,-, te voldoen in 4 termijnen. Dit bedrag is inclusief syllabi, koffie/thee en soep. U dient zelf te zorgen voor een lunchpakket. Graag kleurpotloden, liniaal en passer meenemen voor overig materiaal wordt gezorgd.


Aanmeldingsformulier

» klik hier «

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra