Coaching

De individuele tekensessies worden afgestemd op de vraag van de cliënt.
Door het tekenen van een mandala, chakra of andere tekening kun je tot verassende ontdekkingen komen. Waarom heb je bijvoorbeeld bepaalde kleuren of vormen gebruikt? In wat voor toestand heb je de mandala gemaakt? Wat vind je mooi? Waar stoor je je aan?
De tekening kan tijdens de sessie worden gemaakt of als thuisopdracht. Na het maken van een tekening verdiepen we ons hierover.

Bij het tekenen van mandala's kunnen heilzame reacties optreden. Er kunnen onbewuste dingen vanuit de innerlijke belevingswereld naar boven komen. Het kan zijn dat geblokkeerde energie weer begint te stromen of dat je je bewust begint te worden van verdrongen gevoelens en ervaringen. Je moet het gewoon over je heen laten komen en er geen oordeel aan verbinden. Er zit een natuurlijke geneeskracht in jezelf. Je zult precies datgene en precies zoveel in je bewustzijn toelaten, wat op dit moment goed voor je is. Net als dromen bevatten onze 'beelden uit het onderbewuste' boodschappen die compenserend en harmoniserend op ons bewustzijn werken. Onze onbewuste ziel schijnt over helende krachten voor evenwicht, orde en genezing te beschikken, die wij niet per se hoeven te begrijpen. Je hoeft niets anders te doen dan de woorden op je te laten inwerken. Het is niet belangrijk, om bewust duidelijke beelden te creëren. Laat gewoon alle indrukken, gevoelens, gedachten en voorstellingen toe en probeer ze niet vast te houden of te verdringen. Neem ze waar als een natuurlijk deel van jouw innerlijke wereld dat deel uitmaakt van jouw 'heelheid'. Ook als de mandala klaar is en hij is weggelegd, werkt hij in alle stilte verder. Zijn werking wordt versterkt, als je hem aan de muur hangt of neerlegt waar je er regelmatig naar kunt kijken. Elke blik die je erop werpt, herinnert je eraan wat er nog te leren, te ontwikkelen, te ontdekken of te genieten valt en wel daar waar je wezenlijke oefenterrein ligt in het dagelijks leven.

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra