Voetreflexologie

Voetreflexologie wordt al duizenden jaren toegepast. Voetreflexmassage is voor iedereen. Als je gespannen bent, angst of pijn hebt dan kan het uitkomst bieden.
De hele mens is terug te vinden op reflexgebieden op de voet. Vanuit deze reflexgebieden lopen energiestromen van en naar alle organen en lichaamsdelen. We vinden in de voet lichamelijke, geestelijke en emotionele aspecten terug. De de voet geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam op dat moment. Je kunt denken aan bijvoorbeeld: gespannen, pijnlijke of een verslapte voet.

Tijdens de voetreflexmassage zit je als patiënt in een stoel of je ligt op de massagetafel. Er wordt geen diagnose gesteld, de pijnlijke plekken zijn een leidraad voor de behandeling.

Bij de behandeling wordt de hele voet gemasseerd. De voet wordt doorzocht op pijnlijke en gespannen plekken. Naast algemene, ontspannende en harmoniserende grepen, worden de pijnlijke plekken intensief behandeld. Er kunnen na de behandeling reacties ontstaan, enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • veranderingen in de stoelgang
  • de urine kan donkerder gaan kleuren, men kan meer gaan urineren
  • veranderingen in de luchtwegen, verkoudheid of hoesten
  • veranderingen in de huid, zweten of huiduitslag
  • emotionele veranderingen, kwaadheid of huilen
  • geestelijke reacties, neerslachtigheid of meer dromen.
  • Het kan ook zijn dat oude, niet goed verwerkte of onderdrukte klachten terugkomen of klachten kunnen tijdelijk verergeren

Regelmatige massage van de reflexzones ontspant het lichaam en geest en geeft energie en een gevoel van welbehagen. De organen worden gestimuleerd om beter te werken en klachten kunnen worden voorkomen.

Werking voetreflexologie
Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt weerspiegelt dat op de plek op de voet, dit deel wordt pijnlijk. Door massage van deze plek verdwijnt de pijn in de voet en stroomt er nieuwe levenskracht naar het betreffende orgaan of lichaamsdeel en worden afvalstoffen afgevoerd. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen. De lichaamscellen produceren voortdurend afvalstoffen, bij disfunctioneren van orgaan kunnen deze moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Afvalstoffen bestaan uit urinezure kristallen, tijdens de massage druk je deze kristallen tegen de uiteinden van de zenuwen en dat geeft een pijnlijke ervaring. De afvalstoffen worden vergruisd, verdeeld en afgevoerd.

Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door de massage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Daardoor komt er ruimte voor iets nieuws.

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra