Kindermassage

Kan ik ook met mijn kind komen voor een massage?
Ja natuurlijk!

De massage is afgestemd op het kind in de vorm van zachte aanraking en verbindende massagegrepen. Het gaat vooral om ontspanning en om het kind zich weer goed te laten voelen in zijn/haar eigen lichaam.

De massage duurt ongeveer 30 min. De massages zijn effectief gebleken bij overactieve kinderen die door de massage de rust en ontspanning in zichzelf ervaren. En bij erg rustige kinderen zie je dat ze juist geactiveerd worden door de massage.

Kinderen worden rustig, ontspannen en slapen beter. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, de weerstand wordt verhoogd en het bevorderd het zelfgenezend vermogen. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig voelen en geaccepteerd.
Ouders kunnen, desgewenst, bij de massage aanwezig blijven.

Massage geven aan kinderen is heel natuurlijk. Het is zelfs zo natuurlijk dat wij het zelf al toepassen zonder dat we er erg in hebben. Heb je pijn in je buik dan wrijf je over je buik, pijn ergens in je lichaam dan houden we onze handen op de plek of we masseren het even. Kinderen vinden massage heel prettig en het help ze om alle indrukken die ze dagelijks opnemen op een rijtje te zetten of af te voeren.

Massage in het algemeen heeft onder meer een positieve uitwerking op:

  • het zenuwstelsel
  • de spijsvertering
  • de bloedsomloop en het lymfesysteem
  • spanning, stress, pijn
  • het ademhalingssysteem
  • het emotionele welbevinden.

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra