Beroepsvereniging

Door mijn lidmaatschap van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentienummer: 107231R ) kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een aanvullende verzekering nodig. Veel zorgverzekeraars vergoeden de Shiatsu behandelingen gedeeltelijk sommige zelfs voor100%. Denk er aan dat het van u polis afhangt of en hoeveel u vergoed krijgt! Controleer welke polis u heeft omdat de hoogte van vergoeding daarvan afhangt. Het is raadzaam van te voren contact op te nemen met uw verzekering om teleurstellingen te voorkomen.

Zorgverzekeraars en vergoedingen
Voor een actueel overzicht van de verzekeraars en hun vergoedingen kunt >hier< klikken. U kunt aan deze lijst echter geen rechten ontlenen, neem bij twijfel contact op met u verzekering.

Een verwijsbrief van uw huisarts is niet nodig. Massage is geen wondermiddel. Het kan niet worden gezien als een vervanging voor een bezoek aan een arts. Wel kan het als een complementaire behandeling worden gezien. Bij twijfel verdient het aanbeveling eerst te overleggen met je huisarts of specialist.

Afhandeling klachten en geschillen
De NVST kent een tuchtregeling en een tuchtcommissie die geschillen tussen cliënten en therapeuten kan behandelen.
Het kan zijn dat u zich ergens aan ergert, maar dat u het niet de moeite waard vindt om het tuchtproces in te gaan. Voor deze gevallen kunt u een klachtmelding doen op de site van de NVST. Uw klacht wordt uiteraard vertrouwelijk en met de grootste zorg behandeld.

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra