De eerste keer

Werkwijze

De eerste keer dat je bij mij komt, zal er een intakegesprek plaats vinden. Aan de hand van een intakeformulier proberen we een beeld te krijgen van de huidige klachten, je medische achtergrond en je persoonlijke situatie. Dit gesprek is voor mij als therapeut belangrijk om me een beeld te vormen van jou als cliënt en welke rol de klachten spelen in het geheel.

Afhankelijk van de klacht wordt het lichaam onderzocht. Hierbij wordt gekeken naar de stand van het lichaam, hoe het lichaam beweegt en welke spieren, zenuwen, organen en meridianen een disfunctie vertonen. Daarna volgt een samenvatting van de gevonden probleemgebieden en wordt bekeken hoe we de klacht(en) en met welke therapie kunnen behandelen. Van daaruit wordt een behandelplan opgesteld. Als je voor een puur ontspannende behandeling komt zal dit gesprek uiteraard korter zijn. Voor elke volgende behandeling bespreken we samen kort de effecten van de vorige behandeling, eventueel worden komende behandelingen aangepast.

Je kunt hier het Intakeformulier downloaden om thuis alvast in te vullen, mocht dit om een of andere reden niet lukken dan vullen we hem gewoon bij aanvang van de eerste afspraak in. Als u hem mailt of opstuurt dan kan ik wat voorwerk doen. Op deze wijze bekijk ik alvast welke therapie geschikt is en zodoende kunnen we effectief te werk gaan. Welke vragen niet van toepassing zijn, kun je gewoon overslaan.

De hier ingevulde gegevens zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld.

» Klik hier om contact op te nemen.


Advies vooraf

Kort voor de behandeling niet een te stevige maaltijd nemen of een te zware lichamelijke inspanning leveren.
Ik raad je aan na de behandeling wat tijd voor jezelf te nemen en (bron)water te drinken voor het verwijderen en uitscheiden van afvalstoffen.
Het verwijderen van afvalstoffen kan gepaard gaan met een verscheidenheid aan symptomen. Dit is een volkomen natuurlijk verschijnsel en is per persoon verschillend. De verschijnselen duren over het algemeen niet langer dan 24 uur.
Enkele voorbeelden: het loskomen van emoties, een slap gevoel of vermoeidheid, griepachtige symptomen, hoofdpijn.

* Behandeling alleen op afspraak.

* Om misverstanden te voorkomen zou ik graag willen vermelden dat mijn behandelingen niet erotisch van aard zijn.


Wanneer zijn behandelingen niet geschikt?


Hieronder volgt een lijst van contra-indicaties.

Massage dient niet te worden uitgevoerd bij:

 • acute ontstekingen bijvoorbeeld nierbekkenontsteking, aderontsteking, beenvlies- en gewrichtsontsteking
 • acute letsels van pezen, banden, spieren
 • botziektes zoals osteoporose
 • vaatziektes zoals trombose
 • aneurysma
 • koorts
 • kanker
 • hartziektes
 • bevriezingen en verbrandingen.

Soms kan een massage wel plaatsvinden. Hoe en waar de massage bij kan worden toegepast eerst overleggen met arts of specialist. Raadpleeg eerst een arts respectievelijk vroedvrouw bij:

 • hoge bloeddruk
 • diabetes mellitis (suikerziekte)
 • zwangerschap met name bij medische problemen.

 

     
   
 
 
  Facebook pagina Kalyana Mitra